Groene kamerplanten

Begonia

Begonia’s zijn kleurrijke planten met diverse bladvormen en bloemkleuren. Als kamerplant zijn er bloeiende soorten (met relatief kleine bloemen) en de populaire bladbegonia’s. Ze gedijen goed in schaduwrijke omstandigheden en voegen een vleugje vrolijkheid toe aan elke kamer.

Begonia Read More »

Chlorophytum (graslelie of spinnenplant)

Graslelie (Chlorophytum comosum)

Graslelie (Chlorophytum comosum) is een hele makkelijke kamerplant, die zich vaak al na de korte keren vermeerderd met kleine stekjes. Het blad doet denken aan een siergras en heeft bonte bladranden. Het blad hangt gebogen en heeft een soort fontein vorm. De stekjes hebben wel wat weg van spinnen, vanwaar ook de naam spinnenplant. Ook de naam zebragras wordt wel gebruikt.

Chlorophytum (graslelie of spinnenplant) Read More »

Calathea

Calathea’s zijn bekend om hun prachtig gemarkeerde bladeren. Met verschillende patronen en kleuren voegen ze niet alleen visuele aantrekkingskracht toe, maar staan ze ook bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen.

Calathea Read More »

Dieffenbachia

Dieffenbachia, of tropische sneeuw, heeft grote, opvallende bladeren. Het is een prachtige kamerplant. Wees voorzichtig, want het sap kan irriterend zijn voor de huid.

Dieffenbachia Read More »

Dracaena (drakenbloedboom)

Dracaena (drakenbloedboom)

Dracaena (in het Nederlands drakenbloedboom of drakenboom) is een weinig eisende en makkelijk te verzorgen kamerplant, met rechtopstaande stam of meerdere stammetjes en lange zachte bladeren. Veel soorten hebben een gekleurde bladrand. Ze gedijen goed bij indirect licht of halfschaduw. Het zijn hele robuuste en sterke kamerplanten.

Dracaena (drakenbloedboom) Read More »

Scroll naar boven