Makkelijke planten

Cactus

Cactussen, met hun unieke vormen en structuren, zijn succulenten die zich hebben aangepast aan droge omstandigheden. Ze vereisen weinig water en voegen een vleugje woestijnachtige schoonheid toe. Er zijn heel veel verschillende cactus soorten.

Cactus Read More »

Chlorophytum (graslelie of spinnenplant)

Graslelie (Chlorophytum comosum)

Graslelie (Chlorophytum comosum) is een hele makkelijke kamerplant, die zich vaak al na de korte keren vermeerderd met kleine stekjes. Het blad doet denken aan een siergras en heeft bonte bladranden. Het blad hangt gebogen en heeft een soort fontein vorm. De stekjes hebben wel wat weg van spinnen, vanwaar ook de naam spinnenplant. Ook de naam zebragras wordt wel gebruikt.

Chlorophytum (graslelie of spinnenplant) Read More »

Crassula ovata (jadeplant)

Crassula ovata, algemeen bekend als de Jadeplant of Geldboom, is een populaire kamerplant en succulent die afkomstig is uit Zuid-Afrika. Het is een vetplant met dikke, ovale bladeren die zich rond een stevige, houtachtige stam schikken. De bladeren hebben een kenmerkende groene kleur, maar kunnen variëren in tinten, afhankelijk van de groeiomstandigheden. Jadeplanten zijn geliefd

Crassula ovata (jadeplant) Read More »

Dracaena (drakenbloedboom)

Dracaena (drakenbloedboom)

Dracaena (in het Nederlands drakenbloedboom of drakenboom) is een weinig eisende en makkelijk te verzorgen kamerplant, met rechtopstaande stam of meerdere stammetjes en lange zachte bladeren. Veel soorten hebben een gekleurde bladrand. Ze gedijen goed bij indirect licht of halfschaduw. Het zijn hele robuuste en sterke kamerplanten.

Dracaena (drakenbloedboom) Read More »

Monstera (gatenplant)

Monstera (in het Nederlands gatenplant) is een populaire kamerplant, die makkelijk te verzorgen is. Deze kamerplant heeft grote, kenmerkende bladeren met gaten en inkepingen. Het blad is glanzend donkergroen en voelt leerachtig aan. Een gatenplant geeft je huis meteen een jungle uitstraling!

Monstera (gatenplant) Read More »

Scroll naar boven