Alle Kamerplanten

Alle kamerplanten uit onze plantengids

Bromelia

Bromelia’s zijn exotische planten met opvallende bloemen in levendige tinten. Ze staan bekend om hun langdurige bloei en vormen een interessante toevoeging aan elke plantencollectie.

Bromelia Read More »

Begonia

Begonia’s zijn kleurrijke planten met diverse bladvormen en bloemkleuren. Als kamerplant zijn er bloeiende soorten (met relatief kleine bloemen) en de populaire bladbegonia’s. Ze gedijen goed in schaduwrijke omstandigheden en voegen een vleugje vrolijkheid toe aan elke kamer.

Begonia Read More »

Cactus

Cactussen, met hun unieke vormen en structuren, zijn succulenten die zich hebben aangepast aan droge omstandigheden. Ze vereisen weinig water en voegen een vleugje woestijnachtige schoonheid toe. Er zijn heel veel verschillende cactus soorten.

Cactus Read More »

Chlorophytum (graslelie of spinnenplant)

Graslelie (Chlorophytum comosum)

Graslelie (Chlorophytum comosum) is een hele makkelijke kamerplant, die zich vaak al na de korte keren vermeerderd met kleine stekjes. Het blad doet denken aan een siergras en heeft bonte bladranden. Het blad hangt gebogen en heeft een soort fontein vorm. De stekjes hebben wel wat weg van spinnen, vanwaar ook de naam spinnenplant. Ook de naam zebragras wordt wel gebruikt.

Chlorophytum (graslelie of spinnenplant) Read More »

Calathea

Calathea’s zijn bekend om hun prachtig gemarkeerde bladeren. Met verschillende patronen en kleuren voegen ze niet alleen visuele aantrekkingskracht toe, maar staan ze ook bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen.

Calathea Read More »

Crassula ovata (jadeplant)

Crassula ovata, algemeen bekend als de Jadeplant of Geldboom, is een populaire kamerplant en succulent die afkomstig is uit Zuid-Afrika. Het is een vetplant met dikke, ovale bladeren die zich rond een stevige, houtachtige stam schikken. De bladeren hebben een kenmerkende groene kleur, maar kunnen variëren in tinten, afhankelijk van de groeiomstandigheden. Jadeplanten zijn geliefd

Crassula ovata (jadeplant) Read More »

Scroll naar boven