Crassula ovata (jadeplant)

Crassula ovata, algemeen bekend als de Jadeplant of Geldboom, is een populaire kamerplant en succulent die afkomstig is uit Zuid-Afrika. Het is een vetplant met dikke, ovale bladeren die zich rond een stevige, houtachtige stam schikken. De bladeren hebben een kenmerkende groene kleur, maar kunnen variëren in tinten, afhankelijk van de groeiomstandigheden. Jadeplanten zijn geliefd […]

Crassula ovata, algemeen bekend als de Jadeplant of Geldboom, is een populaire kamerplant en succulent die afkomstig is uit Zuid-Afrika. Het is een vetplant met dikke, ovale bladeren die zich rond een stevige, houtachtige stam schikken. De bladeren hebben een kenmerkende groene kleur, maar kunnen variëren in tinten, afhankelijk van de groeiomstandigheden.

Jadeplanten zijn geliefd vanwege hun eenvoudige verzorging en langzame groei. Ze gedijen goed bij helder, indirect licht en hebben matige watergift nodig. Een opvallend kenmerk is het vermogen van de Jadeplant om water op te slaan in haar dikke bladeren, waardoor ze tolerant is ten opzichte van drogere periodes.

Naast haar gemak in onderhoud, wordt de Crassula ovata vaak geassocieerd met symbolen van welvaart en geluk, vooral in sommige culturen waar het wordt beschouwd als een “geldboom”. De Jadeplant voegt niet alleen een vleugje groen toe aan binnenruimtes, maar ook een positieve symboliek.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven