Rhipsalis (Koraalcactus)

Rhipsalis is een geslacht van epifytische cactussen die afkomstig zijn uit tropische regio’s, voornamelijk in Midden- en Zuid-Amerika, maar ook in delen van Afrika, Azië en op enkele eilanden in de Indische Oceaan. In tegenstelling tot veel andere cactussen, groeit Rhipsalis niet in woestijnachtige omgevingen, maar eerder in bossen en regenwouden, waar het als epifyt […]

Rhipsalis is een geslacht van epifytische cactussen die afkomstig zijn uit tropische regio’s, voornamelijk in Midden- en Zuid-Amerika, maar ook in delen van Afrika, Azië en op enkele eilanden in de Indische Oceaan. In tegenstelling tot veel andere cactussen, groeit Rhipsalis niet in woestijnachtige omgevingen, maar eerder in bossen en regenwouden, waar het als epifyt op bomen groeit.

Deze cactussen hebben vaak een hangende groeiwijze met dunne, vertakte stengels en fijne bladeren die lijken op slanke takken. Sommige soorten produceren kleine bloemen en bessen. Rhipsalis staat bekend om haar aanpassingsvermogen aan verschillende lichtomstandigheden, inclusief lage lichtniveaus, waardoor ze geschikt is als kamerplant. Ze vereist ook matige watergift en gedijt goed bij regelmatige, maar niet overmatige, vochtigheid. De verscheidenheid aan vormen en de gemakkelijke verzorging maken Rhipsalis populair onder liefhebbers van kamerplanten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven