Leuke meubels voor je planten

Hoe leuk is het om jouw kamerplanten center stage te geven in huis, op een mooi dressoir, of in een open kast? Jouw kamerplanten verdienen een centrale en opvallende plek in je huis!

Jouw kamerplanten verdienen een centrale en opvallende plek in je huis! We zijn vaak geneigd om onze planten in een pot of bak in een hoek van de kamer te plaatsen. Als je je al een beetje in kamerplanten hebt verdiept, dan weet je welke plek jouw plant nodig hebt in huis. Maar waarom zien we onze planten niet vaker als een onderdeel van de inrichting? Als interieurdecoratie of als een Eye-catcher in huis? Hoe leuk is het om jouw kamerplanten center stage te geven in huis, op een mooi dressoir, of in een open kast?

We nemen je graag mee op een ontdekkingstocht langs enkele leuke en stijlvolle meubels die perfect zijn voor jouw groene vrienden.

1. Plantenstandaards

Het meest simpele, maar toch heel waardevolle meubel voor jouw kamerplanten is een plantenstandaard. Een dergelijke standaard is als een troon voor jouw planten! Met een mooie plantenstandaard komt jouw favoriete plant in het middelpunt van de aandacht te staan. Kies voor een standaard met verschillende niveaus voor een speels effect, of ga voor een minimalistisch ontwerp om de plant zelf te laten stralen. Een retro stoel, krukje of kleine hoektafel werkt eveneens perfect als standaard voor jouw kamerplanten.

2. Zwevende wandplanken

Geef jouw kamerplanten de illusie van zweven door wandplanken te installeren. Zwevende planken voegen een eigentijdse uitstraling toe aan elke ruimte en bieden een perfecte plek voor je planten om te pronken. Combineer planten met kunstvoorwerpen en boeken voor een eclectische uitstraling.

3. Plantenhangers en macramé

Breng een vleugje bohemien stijl in je ruimte met plantenhangers en macramé. Hangende potten voegen een luchtig element toe aan je inrichting en stellen je in staat om creatief te zijn met de plaatsing van je planten. Kies voor kleurrijke macramé hangers om een vleugje speelsheid toe te voegen.

4. Terrariumtafels

Wil je een echte eyecatcher? Overweeg dan een terrariumtafel. Deze meubelstukken combineren functionaliteit met esthetiek door een glazen bovenblad te combineren met opbergruimte voor kamerplanten eronder. Het resultaat is een miniatuur plantenparadijs dat je gasten zeker zal verbazen.

5. Plantenbankjes en koffietafels

Plantenbankjes zijn niet alleen praktisch, maar voegen ook een charmant tintje toe aan je interieur. Plaats ze bij het raam om een ontspannen hoekje te creëren waar je planten kunnen genieten van natuurlijk licht. Kies voor een bankje met opbergruimte eronder om extra plantaccessoires en gereedschap op te bergen. Ook een (oude) koffietafel is een mooi plateau voor jouw planten.

6. Plantentafels met opbergruimte

Combineer functionaliteit met elegantie door te kiezen voor plantentafels met ingebouwde opbergruimte. Deze tafels bieden niet alleen een podium voor je planten, maar ook een handige plek om je gieter, potgrond en andere benodigdheden op te bergen.

7. Vintage plantenrekken

Geef je interieur een vleugje nostalgie met vintage plantenrekken. Deze karaktervolle rekken voegen niet alleen een retro-element toe, maar bieden ook verschillende niveaus om je planten op te plaatsen. Combineer ze met andere vintage elementen in je interieur voor een samenhangende look.

Ongeacht je persoonlijke stijl, of je nu gaat voor strak en modern of juist voor een meer bohemien stijl en ongeacht de grootte van je woonkamer, er is een overvloed aan leuke meubels die zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk zijn. Laat je inspireren, mix en match stijlen, en transformeer je woonkamer in een georganiseerde en verfijnde ruimte, waarin jouw kamerplanten de aandacht krijgen die ze verdienen. Creëer een groene oase die niet alleen rustgevend is, maar ook een lust voor het oog.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven